Skip to content
Revista-Antreprenorului.RO

Revista Antreprenorului

revistă de afaceri – business

  • Acasa
  • Interviuri inspirationale
  • Advertoriale
    • Comunicat
  • Comunicare
  • Learning
  • Contact
  • Toggle search form
Cum sa faci carne de shaorma la cuptor la fel de buna ca cea din restaurante?

Cum sa faci carne de shaorma la cuptor la fel de buna ca cea din restaurante?

Posted on 25 iunie 202425 iunie 2024 By sc

Vrei sa inveti cum sa faci o shaorma la fel de gustoasa ca si cea servita in restaurantele fast food, dar la tine acasa?

E mai usor decat te-ai fi asteptat , iar cu cateva ingrediente simple, trucuri de baza si un cuptor, poti transforma bucataria ta intr-un adevarat fast food. Fie ca esti un bucatar experimentat sau un novice, vei gasi aceste sfaturi utile si usor de urmat. Iata cum sa faci cea mai buna shaorma de casa!

In primul rand, alege o carne shaorma potrivita. Cele mai populare optiuni sunt pieptul si pulpa de pui sau carne de vita, dar poti folosi si carne de miel.

Carnea de pui este mai suculenta si se va gati mult mai repede. Indiferent de ce alegi, asigura-te ca folosesti carne pentru shaorma care sa fie proaspata si de o calitate foarte buna.

Secretul aromei carnii sta in marinata si in condimentele sale. Iata o reteta simpla pentru marinata carnii de shaorma pentru care ai cu siguranta ingredientele in camara:

  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de iaurt grecesc
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita de chimen macinat
  • 1 lingurita de coriandru macinat
  • 1 lingurita de paprika
  • 1 lingurita de turmeric
  • 1 lingurita de piper negru
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust

Amesteca toate ingredientele intr-un bol mare si adauga carnea de shaorma. Asigura-te ca fiecare bucata de carne este bine acoperita de marinata. Acopera bolul cu folie de plastic si lasa carnea la marinat in frigider pentru cel putin 4 ore, de preferat peste noapte. Aroma baitului va patrunde in carne si ii va da acel gust autentic de shaorma.

Dupa ce carnea de shaorma a stat suficient timp la marinat, este momentul sa o gatesti. Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, pregateste o tava de copt si tapeteaz-o cu hartie de copt astfel incat sa nu se lipeasca.

Poti aseza pur si simplu carnea in tava sau o poti face in forma de baton de carne de shaorma, asa cum vezi in restaurante – nu ai nevoie decat de o tepusa pentru frigarui.

Pune tava in cuptorul preincalzit si lasa carnea de shaorma sa se gateasca timp de 25-30 de minute, sau pana cand este bine patrunsa si are o crusta aurie.

Fii atent la timpul de gatire, deoarece carnea prea gatita poate deveni uscata. Daca nu esti sigur, poti folosi un termometru pentru carne – temperatura interna ar trebui sa fie de 75 de grade Celsius pentru pui.

Serveste carnea in lipii calde, cu legume proaspete (rosii, castraveti, ceapa rosie) si sosuri delicioase precum tahini, sos de iaurt cu usturoi, sos iute sau hummus. Poti adauga si muraturi, pentru o aroma acrisoara si pentru textura.

Pentru o shaorma gustoasa si suculenta, trebuie sa folosesti cele mai bune ingrediente, asa cum o fac si proprietarii restaurantelor care aleg batoanele de carne de shaorma de la Cinar Distribution.

E mai simplu decat te-ai fi asteptat sa faci cea mai buna shaorma – ce zici, te apuci de gatit?

Advertoriale

Navigare în articole

Previous Post: Amenajarea terasei: Beneficii și idei de design.
Next Post: Provocari si dificultati juridice care pot fi depasite cu o aplicatie avocati – iata ce trebuie sa stii!

Related Posts

Tehnologii inovatoare pentru confortul și siguranța ta zilnică   Tehnologii inovatoare pentru confortul și siguranța ta zilnică   Advertoriale
Beneficiile utilizării platformei VerificareTVA.ro Beneficiile utilizării platformei VerificareTVA.ro Advertoriale
30 septembrie, Vinerea copiilor speciali- Atipic Party organizat de Asociația CONIL 30 septembrie, Vinerea copiilor speciali- Atipic Party organizat de Asociația CONIL Advertoriale
Antreprenoriatul în Sectorul Tehnologic: Oportunități și Provocări Antreprenoriatul în Sectorul Tehnologic: Oportunități și Provocări Advertoriale
Luxul Îngrijirii Geriatrice: Dotările Medicale dintr-un Cămin de Bătrâni de Eleganță Luxul Îngrijirii Geriatrice: Dotările Medicale dintr-un Cămin de Bătrâni de Eleganță Advertoriale
Cat de importante sunt cotele Dunării atunci când pescuim? Cat de importante sunt cotele Dunării atunci când pescuim? Advertoriale
  • Cremă iluminatoare cu vitamina C și retinol vegetal pentru strălucire naturală
  • Puterea ingredientelor active în cremele INAM
  • Miniștrii Energiei marchează debutul ENERGY EXPO® 2025 cu o viziune comună
  • Valoarea impozabilă a clădirilor: Ce trebuie să știi și de ce ai nevoie de un evaluator ANEVARDeterminarea valorii impozabile a unei clădiri est
  • Rolul firmelor de transport marfă în dezvoltarea comerțului EuropeanÎntr-o Europă interconectată, în care economia funcționează într-un ritm

Metode de promovare online
Promovare online
Comunicate de presa gratuite
Afaceri profitabile
Cazare Delta Dunarii
Ziar360.ro
Clubul Antreprenorului

STIRI-RAZBOI.RO

Website operat de SC ARC MEDIASOFT SRL.
Contact [email protected]

TikTok // X
Facebook // LinkedIn
YouTube // LinkedIn

Revista-Antreprenorului.ro este sursa esențială de informare pentru toți pasionații de afaceri și antreprenori.

Descoperă analize economice, interviuri inspiraționale și tendințe de business care te ajută să navighezi cu succes în lumea afacerilor.

Copyright © Revista Antreprenorului.

Powered by PressBook Grid Dark theme